Представяме ви шеф Георги Бойковски

Един от най-добрите шеф готвачи в България. Шеф Георги Бойковски има впечатляваща професионална история и международен опит.

Дипломира се в университета за шеф-готвачи SantPoldeMar в Жирона, Испания. По-късно завършва и легендарния EspaiSucre в Барселона – уникална школа за ресторантско сладкарство и единственият в света ресторант за десерти, създаден от Жорди Бутрон и Шано Сагер.

След завършването става заместник главен готвач на EspaiSucre. После работи заедно с Жорди Рока върху десертите в барселонския аутлет на братята Рока, ресторант RocaMoo, с една звезда от Мишлен (най-престижната награда в света на кулинарията на световно ниво). След това става главен готвач в славния тризвезден DiverXo в Мадрид.

Участвал е на сцената на един от най-интересните професионални кулинарни форуми в Европа, MadridFusion. Опита на Георги Бойковски е свързан с най-големите в бранша на световно ниво!

 

Представяме ви шеф Петър Петров

Шеф Петър Петров започва своята кариера в Кипър, където е първоначално е помощник готвач, а впоследствие е главен готвач.

След 4 години се връща в България, където задълбочава своите позания, като завършва Международна академия на VIP ресторантьорски кадри“Интерменю“.

Вече като дипломиран главен готвач, той заминава за Англия, където последователно е sous chef в ресторант The Rose, а след това и главен готвач на кетъринга на George and Dragon. Желанието да приложи наученото в родината си го връща в България.

През 2013 е победител в българския етап на свръхпрестижното кулинарно състезание Bocuse d’Or. Представял е България на в престижни международни състезания.

В момента е личен готвач.

През 2017г. започват заедно да развиват ProChef’s

Георги и Петър искат сериозно да развият и съвместната им дейност – разпространение и търговия с продукти и оборудване необходими за прилагането на най-съвременните кулинарни техники – текстури, соли, оборудване.

Биорест е и официален дистрибутор на продуктите на испанската фирма Sosa и 100%Chef’s за България.

И двамата работят активно в сферата на кулинарията и продължават да трупат опит и да се развиват.