Изберете страница
МИЛЕН ЗЛАТЕВ

МИЛЕН ЗЛАТЕВ

шеф

Представяме Ви Милен Златев, който презентира продуктите на фирма ‘’Биорест’’ и обучава професионалисти в тази сфера за района на София.

Шеф Златев има повече от петнадесет години профисионален опит в света на кулинарното изкуство, той е един от най-талантливите възпитаници на Кулинарна академия HRC. Започва обучението си в Академията през 2009 г., след няколко години професионален опит в областта на кулинарията, в различни ресторанти и хотели в България и чужбина.

Интересен акцент в кариерата му е опитът му като личен готвач на алжирския посланик и семейството му в резиденцията им в България, също така и на един от най влиятелните и заможни българи. Шеф Златев е бил и регионален главен готвач на най-голямата верига ресторанти у нас.

Освен различните елитни ресторанти и хотели, в които е работил у нас, шеф Милен има и богат международен опит в 5-звезден хотел в Доха – Катар част от Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Hotel Villa Ruimzicht в Холандия и Hotel Monkey Island, Bray в Англия. След това продължава развитието си като шеф де парти в Clos Maggiore, който е изключителен ресторант със съвременна френска кухня и носител на отличието „Най-романтичен ресторант в Лондон“.

Има опит в Испанската, Италианската и Азиатската кухня, но Френската кухня е една от любимите на Шеф Милен.

До скоро заема длъжността шеф-инструктор към Кулинарна академия HRC и главен готвач на ресторант Таланти.

В търсене на нови предизвикателства, шеф Златев започва да се занимава с молекулярна кухня. Консултира ресторанти и хотели, провежда курсове, семинари и обучения за професионалисти на тема Техно-емоционална кухня за фирма Биорест.